Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Klank, beeld en de Oostendse sfeer maken van deze digitale stadswandeling een boeiende manier om te ontdekken wat er zich tijdens WOI in Oostende afspeelde.

Digitale stadswandeling

 

“Er vluchten 22.000 menschen voor de Deutsche aankomen. De maalboten zijn opgepropt. De trams, ze zitten er boven op. Al de stoomsloepen verlaten de haven, evenals de maalboten, den overzet, de sloepen, de garnaalbooten, de gansche haven is leeg.”

Aan het woord is Charles Castelein, een 52-jarige trambediende wanneer de oorlog uitbreekt in 1914. De digitale stadswandeling is gebaseerd op zijn dagboek. Je maakt dus kennis met het oorlogsverleden van Oostende, door de ogen van een échte Oostendenaar.

Ook deskundigen en historici zoals Prof. Luc De Vos geven hun visie op de historische achtergrond van Oostende tijdens WOI: Oostende als bezette stad, de kustverdediging, de rol die de haven heeft gespeeld, vernielingen enz.

Je legt de wandeling af in eigen tempo, aan de hand van een audiogids met beeldscherm. Je hoort de stem van o.a. Marc Reynebeau, Belgisch journalist en historicus.

Praktisch

Duur wandeling: 1 1/2 à 2 uur.

Toestellen kunnen ontleend worden bij Toerisme Oostende vzw.

Prijs: volwassenen: 5 EUR, kinderen 3 EUR.

Beschikbaar vanaf 15 oktober 2014

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief